#cărţipreferate

un-pamant-nou_2961_1_1323792952 (1)

 

O super recomand! Eckhart Tolle e atât de priceput în a aşterne cuvinte pline de înţelepciune, atât de pe înţelesul tuturor şi totuşi atât de profunde. Îmi place cum abordează în cartea asta, problema răutăţii populaţiei, a ego-ului pe care societatea ne obligă să-l creem zi de zi şi care devine mai puternic. El spune că principala sursă de nefericire a omului e faptul că nu trăieşte în prezent, că se lasă răscolit de trecut şi-şi hrăneşte spiritul cu nimicuri care-l fac să fie aşa. Mă regăsesc şi eu în unele situaţii, şi îmi dau seama că, privind din exterior, multe din faptele făcute în trecut, gândite şi răsgândite, trebuia/e să le arunc departe de mine, de cei din jurul meu, fără a le da posibilitatea de a se întoarce înapoi. Am început să-l iubesc pe Tolle şi să-i ador creaţiile, prin primăvară, când o prietenă mi-a dat cartea “Liniştea vorbeşte”, o carte atât de liniştitoare, cu vorbe pline de spiritualitate, la care să reflectezi…despre linişte.

Că tot e duminică, dacă nu ştiţi ce carte nouă să începeţi, vă recomand cărţile lui Tolle. Scriitorul are 65 de ani şi are o poveste de viaţă foarte interesantă. Pe la 29 de ani, după o viaţă plină de depresii şi gânduri negative, a simţit o transformare de sine. Din noaptea aia, a făcut pace cu el:

“I couldn’t live with myself any longer. And in this a question arose without an answer: who is the ‘I’ that cannot live with the self? What is the self? I felt drawn into a void! I didn’t know at the time that what really happened was the mind-made self, with its heaviness, its problems, that lives between the unsatisfying past and the fearful future, collapsed. It dissolved. The next morning I woke up and everything was so peaceful. The peace was there because there was no self. Just a sense of presence or “beingness,” just observing and watching”

Dacă vreţi să o citiţi în format digital, o găsiţi aici. Deşi, e mult mai faină senzaţia de carte în mână şi pentru colecţia ta de cărţi, o găsiţi aici.

Fă-ţi un ceai relaxant din flori de portocal, tolănit/ă pe cea mai primitoare canapea, cu o pereche de botoşei călduroşi, în cea mai confortabilă rochie şi citeşte. O să te simţi minunat!

tumblr_static_a_good_book_and_a_cup_of_tea_by_hyouro-d4ybxoe

Sursa: TUMBLR

Read up, hypers! ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s