Daily MAKEUP

De cele mai multe ori, daily makeup-ul meu e cel pe care-l fac pe de rost, fără să mă gândesc la cum mă voi machia, a devenit un automatism, nu mai e nicio panică atunci când cineva mă ia pe nepregătite și trebuie să fiu gata în câteva minute (în aprox 15 min sunt gata!). Am investit ceva răbdare, perseverență, bănuți, astfel încât să ajung să-mi fac un machiaj care, în primul rând mă avantajează și în al doilea rând pare ca desprins din revistele de modă. Sunt fericită că pe zi ce trece mă “bunghesc” de unele lucruri, unde să pun anumte umbre ca să-mi fac ochii mai mari, cum să-mi aplic rujul, de ce culoare am nevoie în obraj, șamd. Învăț de la oameni tare faini și pricepuți Ema Utaaa (pe care o să o mai vedeți pe blog, o fată atât de dulce și f hip hop în același timp, care știe ce are de făcut :D), Diana Ionescu (arhitecta artistă care știe cum să scoată în evidență ce ai mai frumos, în stilul caracteristic).

scris

Machiajul de zi cu zi e unul soft, prin care-mi accentuez fin ochii, obrajii și buzele. Pentru a înțelege mai bine despre ce vorbesc, am realizat un soi de photo tutorial, prin care vă explic pas cu pas my daily makeup! Scroll and learn 🙂

SCRIS1

blog1

!Inainte de a aplica fondul de ten, îmi spăl fața, o demachiez încă odată și mă dau cu o cremă care să-mi hidrateze pielea supeeer uscată. It’s a must!

Un lucru de care mi-am dat seama, de când mă dau cu fond de ten, e că, trebuie să fiu f atentă cum îl aplic, mai ales că eu folosesc vârful degetelor. Mi se pare mai practic și nu pierd fond de ten, cum se întâmplă de regulă atunci când folosesc pensula. Așa! Vă ziceam. Cu vârful degetelor, tamponez pe fiecare părticică a feței astfel încât se face una cu fața. Se uniformizează frumos și rezistă f bine.

AȘA NU! Înainte făceam mișcări circulare și eram puțin mai agresivă în mișcări, astfel că fondul de ten nu se întindea atât de bine și din câte auzisem, deschizi porii și nu e ok pentru că faci coșuri. Scuzați-mi limbajul nu foarte profesional, dar dau mai departe așa cum am înțeles și eu. So, be careful! 🙂

Anticearcănul îl aplic în zona cearcănelor (desigur :)) dar și în zonele cu probleme, de regulă pe bărbie sau frunte, unde-mi mai apar câteva coșulețe nesuferite. 🙂

scris2111

Cu pensula de care vă ziceam aici, acopăr întreaga față cu pudra de la Mac, care e magnificăăă. Tamponez SMOOTH cu pensula, pe toată zona în care am aplicat fondul de ten. E important să fie blenduită fața, să pregătești terenul pentru următoarele produse care stau la rând: pudra, fardul, eyelinerul, șa :))

scris4

112

s1238500-main-hero

Cu pensula angled, varianta mai groasă, aplic fardul nude de la sephora, pentru ochi. Pentru a se vedea mai bine nuanța de nude pe pleoape, mă dau cu aticearcăn și cu pudră. Pe urmă, aplic, prin mișcări circulare, fardul propriu-zis, pe toată suprafața pleoapei. Ah ce-mi place machiajul ăsta! Îți recomand și o piesă relaxantă, care să te bage în stare mai mult și să te inspire.

scris6

113

Pentru a aplica cu succes tușul Blacktruck, de la Mac, mă folosesc de pensula unui vechi tuș, cu care mă dădeam și cu care m-am obișnuit de atâta vreme. E o pensulă tare, care nu se îndoaie și astfel, am o mai mare precizie. Uite aici :). Pentru a crea efectul de ochi de pisică, aplic tușul de la jumătatea ochiului, pe pleoapa superioară și încerc să urmăresc linia pleoapei inferioare. Mă dau cu tuș de aproape 6 ani, nu pot renunța la el, mă reprezintă, îmi place de mor contrastul dintre un look dramatic (prin aplicarea tușului) cu un look soft romantic (prin creearea de umbre). Bine că, îmi place să experimentez și alte machiaje, dar my daily makeup it’s my favourite one. So…I just  love it!

scris5

114

Din aceeași gamă de culori, o nuanță puțin mai închisă o aplic cu încredere imediat sub sprâncene, unde e adâncitura ochilor. Secretul pentru o umbră frumoasă constă în aplicarea continuă, până se blenduiește și are aspect finit. Prin exercițiu, un fard bun, pensule bune, reușești să faci asta mult mai bine! Am încercat asta pe pielea mea…pfff și cât mă mai chinuiam la început. :))

scris6

115

Pentru obraz, aplic pudra de la Mac, Peaches. E o nuanță sweet care se potrivește cu vremea de afară. Pornind din zona urechilor, înspre gură, blenduiesc până reușesc să evidențiez pomeții. Ăsta e unul din pașii obligatorii pentru un make-up reușit. M-aș simți incompletă fără fardul de obrajiori. 😀

scris8

116

Pentru a întregi makeup-ul, un ultim pas îl reprezintă aplicarea unui lip gloss, de-un roz simpatic, de zi. În ceea ce privește luciurile de buze, am o trusă de la Sephora, pe care am luat-o acum un an, cu muuulte nuanțe foarte faine. Astfel, când nu am chef de ruj, pentru un look natural, aplic gloss-urile din trusă. Recomand o astfel de trusă având în vedere că e practică și luciurile au o textură și o culoare care rezistă! 🙂

scris19

IMG_5489

blog19blog20

blog29

blog23

blog28

blog25

blog30

OUTFIT ITEMS

Pikachu Sweater – VINTAGE STORE

White Shirt – H&M

Yellow Jeans – PULL&BEAR

Accessories – H&M

Photo credit: ALEX BENGA

Sper că v-a plăcut acest tutorial pentru că o să mai fac. Sunt din ce în ce mai motivată și asta vă sfătuiesc și pe voi, având în vedere că doar o viață avem, let’s make it count!! După cum ați observat, pozicile pe alocuri nu au claritate, asta din cauză că încep, încet încet, să mă obișnuiesc cu noul obiectiv de 50mm ❤ și de care suuunt foarte mulțumită.

That’s it hypers! Până data viitoare, mulțam de atenție și să ne auzim cu bine, pozitivi și plini de energie. Yeaaaay

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s